Logo MAMORU.NL
Privacy is belangrijk

Privacyverklaring

Laatste aanpassing: 1 januari 2019

Bij ons staat jouw privacy hoog op onze prioriteitenlijst. Wij verzamelen geen gegevens die we niet absoluut nodig hebben om je bestelling te voltooien of aan onze verplichtingen te voldoen. Wij verwerken je gegevens zorgvuldig en zorgen ervoor dat je privacy gewaarborgd blijft.

Welke persoonsgegevens verwerken wij voor jouw bestelling

Om onze diensten te leveren hebben wij de volgende gegevens nodig.

NAW-gegevens
Standaard hebben wij je naam, adres, postcode en woonplaats nodig. Deze gegevens hebben wij nodig om onze facturen op te stellen, contact op te nemen en uiteraard voor onze administratie.

Bedrijfsgegevens
Ben je als bedrijf klant bij ons? Dan hebben wij je bedrijfsgegevens nodig zoals je vestigingsadres en uiteraard je bedrijfsnaam.

E-mailadres
We gebruiken je e-mailadres uiteraard om de facturen te sturen. Daarnaast kunnen we je e-mailadres gebruiken om je belangrijke berichten te sturen over je bestelling of account.

IP-adres
We gebruiken je IP-adres voor beveiligingsdoeleinden. Zo kun je altijd terugzien via welke IP-adressen er op je account is ingelogd of diensten zijn gewijzigd.

Betaalgegevens
Nadat je bestelling is afgerond, krijgen wij van jouw bank of creditcardmaatschappij de betaalgegevens zodat wij deze gegevens kunnen verwerken in onze administratie.

Welke overige gegevens verwerken wij

Naast de persoonsgegevens in bovengenoemde blok, verzamelen wij ook enkele gegevens die niet gebruikt worden voor de afhandeling van jouw bestelling. Het gaat hierbij om de volgende gegevens.

Klantportaal
Met behulp van ons klantportaal kun je zelf je instellingen beheren, diensten aanvragen en opzeggen. Hiervoor krijg je van ons een wachtwoord om mee in te loggen naast je e-mailadres. Je inloggegevens bewaren we om de toegang tot je account te beveiligen, zodat alleen jij of mensen met wie je deze gegevens deelt kunnen inloggen.

Server logs
Bezoek je één van onze websites of wellicht het klantenpaneel? Dan wordt je IP-adres, je browser User-Agent en het tijdstip van je bezoek gelogd in onze server logs. Deze gegevens gebruiken wij om onze sites te beveiligen tegen kwaadwillenden.

Overige gegevens
Het is mogelijk dat wij soms gegevens krijgen die wij niet nodig hebben of juist tijdelijk nodig hebben. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld een gebruikersnaam of wachtwoord voor een derde site voor het overzetten van je account naar ons toe. Deze gegevens gebruiken wij alleen om de nodige actie uit te voeren of om ondersteuning te bieden. Daarna worden deze gegevens, voor zover mogelijk, direct verwijderd.

Beveiliging van je gegevens

We heten niet voor niets MAMORU - het Japanse woord voor beschermen. Wij nemen beveiliging dan ook erg serieus. Om te zorgen dat jouw gegevens veilig zijn bij ons hebben wij de volgende maatregelen genomen:

 • Toegang tot persoonsgegevens is beschermd door middel van een e-mailadres en wachtwoord. Waar mogelijk wordt ook tweetrapsauthenticatie gebruikt.
 • We maken op al onze sites en verbindingen gebruik van SSL-certificaten voor een veilige overdracht van je gegevens en communicatie met ons.

Derde partijen

Aangezien we het niet allemaal alleen kunnen doen, schakelen wij derde partijen in om ons te helpen met ons bedrijf. Wij delen gegevens met derde partijen in de volgende gevallen:

 • In het geval van het doen functioneren van ons bedrijf en ondersteuning van onze diensten
  We hebben bijvoorbeeld de koppeling met ons boekhoudprogramma of de koppeling met een externe dienst als de registrar voor het registreren van je domeinnamen en SSL-certificaten.
 • In het geval van het uitvoeren van een wettelijke verplichting
  Een vordering kan ons verplichten om jouw gegevens met de politie te delen.

Bewaartermijn

Wij bewaren jouw gegevens nooit langer dan we moeten of nodig hebben. Ben je geen klant meer bij ons? Dan verwijderen we je gegevens direct per de opzegdatum. Uiteraard zijn wij nog wel wettelijk verplicht om deze in onze archieven te bewaren tot zeven jaar na de verwijdering.

Jouw privacyrechten

Als klant heb je altijd het recht op beheer van je eigen gegevens. Je kunt hierbij aanspraak maken op het volgende:

 • uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen;
 • inzien, wijzigen of laten verwijderen van de precieze persoonsgegevens die we hebben;
 • bezwaar maken tegen een bepaald gebruik.

Wil je gebruikmaken van de mogelijkheid? Neem dan contact op met ons op privacy@mamoru.nl.

Op grond van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), heb je ook het recht om bij de Authoriteit Persoonsgegevens een klacht in te dienen als je vindt dat we je niet op de juiste manier helpen.

Om niet zomaar jouw gegevens op te sturen naar een onbekende, kunnen we je vragen om je te identificeren.

Contactgegevens

MAMORU.NL
De Esdoorn 20 (geen bezoekadres)
9781VD Bedum
info@mamoru.nl
KvK 73508853
BTW NL205834462B01